15 Haziran 2016 Çarşamba

KORKU SEANSI 2 -CONJURING 2


         Geçenlerde gösterime giren  Korku seansı 2 beklenildiği üzere birinci filmin devamı niteliğinde bir film olmuş..Fakat tam anlamıyla bir hayal kırıklığından öteye geçemiyor.Birinci filmdeki aralıksız boğucu korku atmosferi,kamera açıları ve oyunculuklardan eser yok ve senaryo inanılmaz derecede sıkıntılı.Yönetmen James Wan 'in en kötü ve en ticari işi diyebiliriz.Ya tutkusunu kaybetmiş ya da filme inanmamış.Sonuç olarak ortaya sıkıcı ve başarısız bir film çıkmış.
    Filmde şeytan çıkarma filmlerindeki ortak formül kullanılmış yine.Daha önceki yazılarımı okuyanlar bu basit formülleri bilirler.Şeytan çıkarma filmlerinde şeytanın  girişi için ortamın ve ailenin müsait olması gerekir.Ailede yetişkin erkek olmamalı ya da aileden uzakta olmalıdır.Aile dini inancı terk etmiş olmalıdır ya da ateisttir.Aile genelde kadınlardan ve küçük erkek çocuklardan oluşmalıdır.Tüm bu ilkel kurallar şeytan çıkarma filmlerinin değişmez kodlarıdır.Filmde aileyi ancak dindar biri kurtarabilir.Ve sonunda şeytandan arınmış aile dine geri döner.Korku seansı 2 'de de aynı bu formül üzerinden gidilerek filmin örgüsü oluşturulmuş.Ancak dediğim gibi senaryoda ciddi sorunlar mevcut.Film fazlasıyla zorlama bir öykü üzerine oturtulmuş gibi duruyor.Ve sonu da çarpıcılıktan son derece uzak.Gerksiz romantik sahneler,Elvis Presley şarkılarının anlamsızca kullanımı filmin tüm atmosferini bozmuş.Şeytan çıkarma filmlerinde beklenen türden sürekli boğucu atmosfer filmde ıskalanmış.Gelelim filmin konusuna.
       Doğa üstü olaylar uzmanı Warren'lar Amytiville olayının gerçekleştği evde bir seans düzenlerler.Seans sırasında Lorraine olayı birebir yaşamaya başlar ve gelecekle ilgili bir sanrı da buna dahildir.Kocası Ed 'i öldürecek olan iblisi ve onu nasıl öldüreceğini bu seans sırasında görür.Seansın ardından Ed ve Lorraine bir daha doğa üstü olaylara müdahale etmemeye karar verirler.Tüm bunlar olurken İngiltere'de çok çocuklu yalnız anne Peggy Hodgson 'ın kızına bir hayalet dadanır.Evin sahibi olduğunu iddia eden bu yaşlı adam kızın ruhunu ele geçirir.Aslında olanlar başkadır.Valak adlı bir iblis Warren'ları bu olaya çekebilmek için kızı ve yaşlı adamı aracı olarak kullanmaktadır.
       Film hayal kırıklığı ama Vera Farmiga ve Patrick Wilson yine de çok iyi iş çıkarmışlar. İyi seyirler.

1 yorum:

  1. Filme hayal kırıklığı demek, abartılı olmuş ilk filmler herzaman iyidir. rocky 1, jaws1, rambo 1, gibi. bu filmde korku seansı 1 , 5 üzerinde 5 ise korku seansı 2 ise 5 üzerinden 4.5 dur. Film bence en iyi devam filmidir.Yanlış yorumlar yaparak, Filmi izleyenlerden esirgemeyin.

    YanıtlaSil